Skip to main content

Smagen af Sydhavsøerne

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Vi gentager – en klassiker – og byder for 3. år i træk velkommen til en skræddersyet rejse til de danske Sydhavsøer, hvor du får en gevaldig en på opleveren både kulinarisk, men bestemt også kulturelt.
Vi skal dufte, smage og sanse, hvad en masse lokale ildsjæle bruger deres tid og passion på. Med ombord i bussen fra eftermiddagen på dag 1 er Jesper Nygaard, som kyndig lokal rejseleder, hvis viden og engagement er med til at gøre denne oplevelse ganske særlig.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - KUN med Ans Rejser
• Oplev Lolland og Falster på en ny måde
• Besøg lokale ildsjæle
• Lokal rejseleder på hele turen     

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afgang, indtjekning på Hotel Falster
Dag 2 – Madens folkemøde, Femern Bælt og Gedser Remise
Dag 3 – Falster Destilleri, Krenkerup Bryggeri
Dag 4 – Lolle Frugt og Møn Bryghus

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Dagsprogram

    • Dag 1 – Afgang, indtjekning på Hotel Falster

      Efter busopsamling kører vi til det naturskønne Tåsinge, der ikke uden grund kaldes ”Danmarks Have”. Undervejs nydes morgenmad og sandwich i bussen. Vi fortsætter til Spodsbjerg, hvorfra vi sejler til Tårs på Lolland. En dejlig sejltur på knap 1 time. Fra Tårs kører vi ad smukke veje til Nykøbing Falster. Efter at være kommet på plads på værelserne i ro og mag er der middag på hotellet efterfulgt af et indlæg fra Jesper om ”MULD Lolland-Falster” Bag ved Muld Lolland-Falster finder du et netværk af entusiastiske fødevareproducenter, restauratører, gårdbutikker og iværksættere, som alle har det til fælles at de er fodfæstet i Sydhavsøernes gode muld og brænder for det de gør. Naturligvis med en lokal smagsprøve. Jesper er også vores guide og følger os alle dagene.

    • Dag 2 – Madens Folkemøde, Femern Bælt og Gedser Remise

      Fredag efter morgenmaden tager vi til åbningsdagen på Madens Folkemøde, der afvikles over to dage på Engestofte Gods, på Lolland, hvor hele mad-Danmark er samlet.
      Vi ankommer omkring kl. 10 og har god tid inden afgangen kl. 14.00 til at opleve de mange sanseindtryk samt besøge de mange boder, hører diverse foredrag med kendte madelskere og kokke.
      Iværksættere inden for mad og lokale ildsjæle fra Sydhavsøerne er og at finde på det store område. Frokosten er på egen hånd. Folkemødet besøges årligt af ca. 10.000 besøgende. Vi kører nu sydpå til Femern Bælt udgravningen ved Rødbyhavn, hvor en stor udkigspost med informationstavler fortæller om byggeriet der skal ende med at blive en tunnelforbindelse til Tyskland og som afsluttes i 2029. Derefter kører vi fra Sydlolland til Sydfalster, hvor vi slutter dagen af i Gedser, og oplever Gedser Remise samt Det Gule Palæ, som er kendt fra filmen, ”Olsenbanden på sporet”.
      Her har Jesper sørget for et indlæg med formanden for Gedser Remise (og en lille overraskelse).

    • Dag 3 – Falster Destilleri & Bryghus, Krenkerup Bryggeri

      Med temaet 110% lokale ildsjæle er Falster Destilleri & Bryghus det første punkt på lørdagens program, hvor indehaveren Martin Iversen fortæller om sin passion for de forskellige lokale produkter, som han har udviklet: lokale øl, portvin, solbærrom og andre lækkerier. Efter indlæg fra Martin og smagsprøver er der mulighed for køb af produkter. Turen går nu til Krenkerup Bryggeri og her venter oplevelser til den helt store guldmedalje. Bryggeriet har nemlig senest i 2021 vundet endnu en guldmedalje ved European Star Beer. Det var bryggeriets Rauch Bier, der i kategorien Smoked beer for tredje gang stod øverst på sejrsskamlen.

      Øl fra Krenkerup Bryggeri er brygget med dansk malt og omhyggeligt udviklet efter det bayerske Reinheitsgebot – en særlig brygningsmetode efter tyske forskrifter, der stiller høje krav til rene råvarer og absolut ingen anvendelse af E-numre, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler eller enzymer. Det giver dansk kvalitetsøl på vand, malt, humle, gær og intet andet! Krenkerup Bryggeri er en moderne og innovativ del af det gamle og distingverede Krenkerup Gods. Godset ligger i Sakskøbing og er siden 1367 gået i arv fra slægt til slægt. Efter mange overvejelser blev det i marts 2007 besluttet, at Krenkerup Gods skulle have eget bryggeri. Bryggeriet satte første bryg, høstøllen, over den 12. august 2008. Siden da er det blevet til flere forskellige varianter og der er hele tiden nye under udvikling. Vi skal på en spændende rundvisning og naturligvis smage på de gyldne dråber. Her får vi serveret et lækkert tapasbræt til frokost med bl.a. lokalt brød fra Pabst i Maribo.

      Efter bryggeribesøget køres videre til området på Østfalster, hvor steder som Pomle Nakke og Hesnæs Havn ligger smukt ud til Østersøen. Indtil sidste år havde der været meget stille på Hesnæs Havn. Der var en ophøjet ro der var omgivet af rå natur og med en smuk skov placerede i det stille miljø. Der var et havneliv, med en duft af tjære, røget fisk, kutternes tøffen og høj latter fra fiskeudsalget, men det er der ikke længere. I et af garnhusene blev dørene sidste år slået op, hvor der er bageri, konditori og køkken. I Spisehallen trakteres med lette retter i en afslappet stemning, hvor man køber sit daglige brød bagt på surdej. Endvidere er der salg af konditorkager, middagsretter og pizza samt mulighed for at købe en kold øl, et godt glas vin eller kaffe dertil og sidst, men ikke mindst udsigten. Og al dette giver mening for sejlere, der atter lægger til kaj og får provianteret. Kort sagt: Her er pivhyggeligt at være, så derfor er det også her, hvor eftermiddagskaffen og kagen bliver indtaget sammen fra en af ildsjælene bag.

      Vinoteque Marrittima Vin & Kaffebar er et flydende skib, der ligger ved havnen i Nykøbing Falster. Skibet kom til byen i 2021 og har gennemgået renovering og står nu klar som en ombygget vin- og kaffebar. Ejeren Jes Jonigk byder velkommen med lokale bobler og fortæller om ideen med skibet og de 40 investorer der på kort tid fik samlet penge til færgen fra 1958. Jes ejer, også en af Nykøbing Falsters ældste (og hyggeligste) butikker: Marius Mortensens Eftf, som er total leverandør i livsnydelse og hvor man finder alt fra gode vine, en avec til kaffen, lokale bobler og flere MULD-varer samt en god pibe, hvis man er på jagt efter sådan én. Tilbage på hotellet nyder vi endnu engang en herlig middag.

    • Dag 4 – Lolle Frugt og Møn Bryghus

      Den sidste dag på Sydhavsøerne starter med, at vi besøger Sydhavsøernes bedste frugtavler: Lolle Frugt.
      Erik der dyrker frugtplantagerne mm. og har egen gårdbutik vandt prisen for Årets Most 2022 og Årets Marmelade 2022, på den årlige Frugtfestival i Sakskøbing. Han er den bedste på sit felt – og det mærker man ikke på ham – men han ved i den grad, hvad han taler om. Vi får smagsprøver og hører hans indlæg om stedet, om udviklingen og meget andet.
      Til sidst kan der naturligvis handles i hans assorterede gårdbutik.

      Herefter går det nordpå til skønne Møn, hvor Møns Bryghus tager imod. På det unge bryggeri fra 2005 får vi en rundvisning og hører historien om ildsjælene der startede bryggeriet samt får 4 smagsprøver på det helt naturlige øl.
      Hvis man ikke ønsker øl, kan man smage de lokale saft/sodavand, som er økologiske, - hvilket flere af øllene også er. På Bryghuset kan der ikke købes øl m.m. - men det kan der man ca. 50 steder på Møn. Vi synker de sidste indtryk og kører hjem via Storebælt, hvor der undervejs gøres, holdt med en frokostsandwich.

    Rejsekalender
    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning