Med temaet 110% lokale ildsjæle er Falster Destilleri & Bryghus det første punkt på lørdagens program, hvor indehaveren Martin Iversen fortæller om sin passion for de forskellige lokale produkter, som han har udviklet: lokale øl, portvin, solbærrom og andre lækkerier. Efter indlæg fra Martin og smagsprøver er der mulighed for køb af produkter. Turen går nu til Krenkerup Bryggeri og her venter oplevelser til den helt store guldmedalje. Bryggeriet har nemlig senest i 2021 vundet endnu en guldmedalje ved European Star Beer. Det var bryggeriets Rauch Bier, der i kategorien Smoked beer for tredje gang stod øverst på sejrsskamlen.
Øl fra Krenkerup Bryggeri er brygget med dansk malt og omhyggeligt udviklet efter det bayerske Reinheitsgebot – en særlig brygningsmetode efter tyske forskrifter, der stiller høje krav til rene råvarer og absolut ingen anvendelse af E-numre, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler eller enzymer. Det giver dansk kvalitetsøl på vand, malt, humle, gær og intet andet! Krenkerup Bryggeri er en moderne og innovativ del af det gamle og distingverede Krenkerup Gods. Godset ligger i Sakskøbing og er siden 1367 gået i arv fra slægt til slægt. Efter mange overvejelser blev det i marts 2007 besluttet, at Krenkerup Gods skulle have eget bryggeri. Bryggeriet satte første bryg, høstøllen, over den 12. august 2008. Siden da er det blevet til flere forskellige varianter og der er hele tiden nye under udvikling. Vi skal på en spændende rundvisning og naturligvis smage på de gyldne dråber. Her får vi serveret et lækkert tapasbræt til frokost med bl.a. lokalt brød fra Pabst i Maribo.
Efter bryggeribesøget køres videre til området på Østfalster, hvor steder som Pomle Nakke og Hesnæs Havn ligger smukt ud til Østersøen. Indtil sidste år havde der været meget stille på Hesnæs Havn. Der var en ophøjet ro der var omgivet af rå natur og med en smuk skov placerede i det stille miljø. Der var et havneliv, med en duft af tjære, røget fisk, kutternes tøffen og høj latter fra fiskeudsalget, men det er der ikke længere. I et af garnhusene blev dørene sidste år slået op, hvor der er bageri, konditori og køkken. I Spisehallen trakteres med lette retter i en afslappet stemning, hvor man køber sit daglige brød bagt på surdej. Endvidere er der salg af konditorkager, middagsretter og pizza samt mulighed for at købe en kold øl, et godt glas vin eller kaffe dertil og sidst, men ikke mindst udsigten. Og al dette giver mening for sejlere, der atter lægger til kaj og får provianteret. Kort sagt: Her er pivhyggeligt at være, så derfor er det også her, hvor eftermiddagskaffen og kagen bliver indtaget sammen fra en af ildsjælene bag.
Vinoteque Marrittima Vin & Kaffebar er et flydende skib, der ligger ved havnen i Nykøbing Falster. Skibet kom til byen i 2021 og har gennemgået renovering og står nu klar som en ombygget vin- og kaffebar. Ejeren Jes Jonigk byder velkommen med lokale bobler og fortæller om ideen med skibet og de 40 investorer der på kort tid fik samlet penge til færgen fra 1958. Jes ejer, også en af Nykøbing Falsters ældste (og hyggeligste) butikker: Marius Mortensens Eftf, som er total leverandør i livsnydelse og hvor man finder alt fra gode vine, en avec til kaffen, lokale bobler og flere MULD-varer samt en god pibe, hvis man er på jagt efter sådan én. Tilbage på hotellet nyder vi endnu engang en herlig middag.